Nabeschouwing op de showavonden
De 49ste druivenfeesten zitten er helemaal op wat betreft de avondprogramma’s. We zetten ze even kritisch dag voor dag op een rijtje. Kijk vooral naar de conclusie die we maken !

De eerste zaterdag kregen we de Soapband. Na een ietwat mindere vertoning vorig jaar leek het alsof de Soapband dit jaar de feesten goed hadden ingezet. Dankzij de drive die achter deze complete bende zit, kunnen we dit een geslaagde avond noemen. De publieke opkomst was ok en de ambiance zat er ook wel in. "De kabouterdans" in Soapband-versie liet heel even de halle daveren.

Op zondag kwam het trio Kristel, Karen en Katleen even hun ding doen en met even bedoel ik iets meer dan een halfuur. K3 lokte de markthalle vol maar dat lag dan wellicht ook een beetje aan het feit dat de ingang die avond gratis was. De dansvloer gevuld met kinderen die door het lange wachten en de warmte vlak voor het optreden water kregen toegediend.

Maandag geen optreden maar een gewone fuif. Doodgewoon eigenlijk want als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat sommige thema-fuiven tijdens het jaar beter zijn dan deze hier. De verlichte dansvloer kon ons niet echt overtuigen om dit een goeie fuif te noemen. Enkel de muziek maakte onze avond. De publieke opkomst op maandag was best ok al hunkeren we terug naar de tijden van Soulsister en The Radio’s toen de markthalle helemaaaal volzat.

Will Tura is de vaste waarde op dinsdag en mocht voor de zoveelste keer terugkomen. Stilaan maar zeker wordt het elk jaar die ene keer teveel. Wat de eerste echte top-avond had moeten worden draaide uit op een gewone feestavond met veel volk maar zeker niet de ambiance van de vorige jaren.

De dansavond op woensdag lokte ook al weinig volk. Het concept was wel ok en door de manier van aanpakken (korte optredens afgewisseld met dj-sets) was het wel een lange avond maar zelfs dat lijkt het publiek in Overijse niet meer te aanvaarden.

Walter en de zijnen, zeg maar De Kreuners, mochten voor het eerst op een schiftingsavond hun ding komen doen. Zij zorgden voor de eerste en meteen ook enige topavond in de markthalle. De Kreuners deden wat van hen verwacht werd en Overijse ging plat.

Opgelet, vanaf nu gaan de feesten helemaal de dieperik in.

Vrijdagavond : Rob De Nijs, die hier vorig jaar bleek te voldoen, bracht een concert dat we liever in een cultureel centrum zouden zien. Rob was nu ook niet meteen de artiest waar men hier zat op te wachten. Weinig volk en de ambiance was ver te zoeken.

De finale-avond op zaterdag was helemaal een ramp. Het saaiste optreden in jaren. Nu ja, wie graaft er in godsnaam Rocco Granata op om in Overijse te komen zingen ? "Marina" bekoorde niemand. Een record in de analen van de druivenfeesten is dan wel dat er tijdens deze avond een heleboel lege tafels en stoelen in de zaal te vinden waren.

Conclusie: Goe bezig mannen.

Als je het ons vraagt wordt het hoog tijd om eens serieus na te denken voor volgend jaar. De vijftigste editie van de feesten zou een topper moeten worden. Maar dan zal de affiche er toch wel deftig moeten uitzien. Niet gemakkelijk, dat weten we ook wel maar we willen dan ook zelf een poging doen om de artiestenaffiche samen te stellen. We zullen er zelfs dagen opplakken. Mijne heren organisatoren ziehier een voorstel voor de feesten van 2001. We maken het op 27/8/00 dus sommigen kunnen nog veranderen.

  • Zaterdag: Helmut Lotti
  • Zondag: Kim Kay of ander playback-achtig ding (Sam Gooris,...)
  • Maandag: Soulwax
  • Dinsdag: Will Tura
  • Woensdag: Dance-avond met optreden van house-groep en bekende DJ
  • Donderdag: Clouseau
  • Vrijdag: Volumia
  • Zaterdag: Marco Borsato

En als animator/-trice: Anne De Baetzelier (of toch Hugo zijn zoon).

Voorstellen en reacties altijd welkom op do2000@zonien.be

Tekst: Philip Maes