Will Tura ereburger van Overijse
Op dinsdag 20 juni 2000 kreeg Will Tura het ereburgerschap van het college van burgemeester en schepenen. Hij werd meteen de allereerste ereburger van de gemeente Overijse.

Will Tura werd voorgedragen "voor zijn jarenlange medewerking aan de Druivenfeesten en zijn niets aflatende inzet voor het Vlaamse Lied". Als aandenken aan dit ereburgerschap ontving Will een erediploma, een kunstwerk van Erika Kaut en een mand met druiven.

Will Tura is sinds 1970 ereburger van zijn geboortestad Veurne. Overijse werd dus de tweede gemeente waar dit gebeurt.

Tura en de Druivenfeesten

Will Tura prijkt voor het eerst op de affiche van de 17de Druif- en Wijnfeesten samen met Roger Withakker, Marc Dex en Rocco Granata. Op het Bal van de Burgemeester wordt de Schuimwijnkoningin 1968 verkozen. Will zal die avond met zijn orkest opluisteren. We schrijven vrijdag 30 augustus 1968.

Datzelfde jaar krijgt hij op het Midem te Cannes de Trofee voor de best verkopende platenartiest in België. Elke single die Tura uitbrengt wordt nummer 1. "Eenzaam zonder jou" was toen reeds een superhit.

Vanaf dan vinden we Will Tura jaarlijks onafgebroken terug op de affiches van de Druivenfeesten. Eerst een poosje op woensdag en vanaf 1983 als vaste gast op zijn avond. Nu zou een dinsdagavond van de feesten zonder hem geen dinsdagavond meer zijn!

Jaarlijks bewijst Will in Overijse dat hij steeds nummer 1 is. Meer nog, wij zijn er stellig van overtuigd dat zijn betrokkenheid bij het gebeuren en de ongelooflijke ambiance in de zaal maken dat het elk jaar "nog iets beter" is. Niemand deed hem dit in 48 jaar Druivenfeesten na.

"Eenzaam zonder jou", "Hoop doet leven" en vooral "Omdat ik Vlaming ben" zijn meer dan klassiekers geworden in Overijse.

Op dinsdag 22 augustus 2000 staat Will Tura voor de 33ste maal op het podium in de Markthal!

Lees Ook : Biografie van Will Tura