Kennismaking met enige kandidate uit Overijse
In 1996 stond een zekere Kristien Vynckier op het podium van de Druivenkoningin-verkiezing. Nu drie jaar later, waagt de zus van Kristien met name Siska haar kans. Ze werd ingeschreven door haar moeder en dit met de reden dat haar zus ooit deelgenomen heeft. De familie Vynckier heeft nog een dochter, Florence. Zij is momenteel ook in de voorwaarde om deel te nemen, maar is zoals Siska : als het niet moet doet ze het niet. Of we de naam van Florence ooit tussen de deelnemers zullen zien staan, hangt dus van de moeder af.

Siska is een 23-jarige maagd (eeuwige!) die geboren werd in Ukkel en voor het eerste deelneemt aan een verkiezing. Achttien jaar lang woonde ze in Overijse maar sinds 17 augustus is ze officieel naar Antwerpen verhuisd. In Antwerpen studeerde ze voor regentes wiskunde – fysica – economisch wetenschappen. Op 01 september begint ze te werken voor de uitgeverij ‘De Sikkel’, eveneens te Antwerpen. Veel heeft ze zich nog niet kunnen voorbereiden, maar naast de folders heeft ze genoeg serres rond het huis om te bezoeken.

In 1996 was ze er bij toen haar zus in de finale de zevende plaats haalde. Geen tips van de zus maar wel een uitleg van hoe het er aan toe gaat. Siska is bijgelovig, want naast het feit dat ze, zoals haar zus, in de derde schiftingsronde zit, wil ze ook het nummertje één hebben. Beter doen dan haar zus is geen streefdoel, deelnemen en zien waar we geraken is haar leuze. Nog één klein detail: Siska is nog steeds vrijgezel.

Tekst & Foto's : Chris Vandenabeele