20e Gordel lijkt succes te worden

De 20ste Gordel lijkt ondanks het niet echt stralende weer een succes te worden. Op het Gordelsecretariaat horen we enkel goed nieuws. Het is erg kalm bij het Rode Kruis, buiten de gebruikelijke schrammen en builen zijn er nog geen ernstige ongevallen gemeld.

Over het aantal deelnemers wilt men traditioneel geen woord kwijt voor de persconferentie hier in Rode om halfzes vanavond. Enkele mensen van de VTB-VAB stand vertrouwden ons echter toe dat zij de indruk hadden dat er meer volk was dan vorig jaar.

De jaarlijkse pesterijen waren ook dit jaar van de partij. In Kraainem en Zaventem werden vanmorgen vroeg de gebruikelijke spijkers op de weg gestrooid. "Niet erg fijn voor die eerste vertrekkers die al na 500 meter Gordel met een lekke band zitten natuurlijk", zegt men op het Gordelsecretariaat.

In Rode werden ook al naar traditie een heleboel bordjes weggehaald met de bedoeling de gordelaars de weg te doen kwijtraken. In Overijse werden spijkers gestrooid ter hoogte van het Delhaize warenhuis in Jezus Eik. Daarover leest u elders op onze site meer.

Tekst: Steven Huysegoms vanuit het mediacentrum in Rode