Gordelen te Overijse
Mede door de politieke situatie in Overijse, begin dit jaar, heeft de organisatie van het gordelgebeuren in Overijse heel wat vertraging opgelopen. Daardoor zullen er in de druivengemeente weinig nieuwe dingen te beleven vallen. Toch wisten de leden van het nieuwe GOK (Gordel Overijse Komitee) alles tijdig klaar te krijgen voor de gordeldag. Zij werden vorige dinsdag op een ultieme persconferentie voorgesteld.

Naast burgemeester Brankaer maken gemeentesecreatris Luc Stouffs, schepen Jules Peeters, raadsleden Leo Vanden Wijngaerd en Peter Vandenberg, sportfunctionarissen Bob Rasschaert en Mario Van Rossum en Dirk Vande Cauter ervan deel uit.

Het komitee kan beroep doen op een 180 vrijwilligers om de massa Gordelaars alle nodige faciliteiten of inlichtingen te bezorgen.

In Overijse kan men zoals ieder jaar opnieuw wandelen of fietsen over verschillende afstanden. Voor het wandelen kan men kiezen tussen 7, 14 of 28 km. Er zijn fietstochten van 25 of 50 km terplaatse. Natuurlijk is er ook de 100 km fietsen, maar dat parcours loopt langs de 4 trefpunten. Voor de wandelingen van 7 en 14 km en voor de fietstochten van 25 of 50 km kan men in Overijse terecht tussen 8 en 14 uur. Wie deelneemt aan de 28 km wandelen of de 100 km fietsen kan er terecht van 7 tot 10 uur.

Ook dit jaar staan er spingkastelen opgesteld langs het parcours van de 7km wandeling. Deze staan opgesteld op het voetbalveld in Tombeek.

Traditiegetrouw start in Overijse opnieuw de Gordel voor blinden, die al aan zín 10de uitgave toe is. Regeringscommissaris voor Sociale Zekerheid, Greet van Gool, zal participeren aan deze gordel voor blinden. Zij zal meefietsen achterop een tandem door middel van een simulatiebril. Hiermee kan zij aan de lijve ondervinden wat het is om als persoon met een visuele handicap een aantal kilometers met de fiets af te leggen.

ZoniŽn Internet is natuurlijk opnieuw van de partij en zal de gordel op de voet volgen.

U kan alles vernemen op onze speciale website : http://www.degordel.be 

Tekst : Hans Deveuster.

 

 

© Copyright Zoniën Internet 2001 - Jelle Goossens