Informatie

GORDEL MEE IN SINT-GENESIUS-RODE, DILBEEK, ZAVENTEM EN OVERIJSE

verslaggeving.gif (15446 bytes)

Klik hier voor de verslaggeving van De Gordel

 

kaart.gif (13608 bytes)


              

De eerste Gordel werd in 1981 in St.-Genesius-Rode georganiseerd onder het motto "Wij houden van alle mensen die het Vlaamse karakter van onze gemeente eerbiedigen".
Deze actie bleek meteen een voltreffer. Sportief Vlaanderen kreeg een unieke gelegenheid om de groene rand rond Brussel en vooral de zes faciliteiten-gemeentes te leren kennen als "gewoon Vlaamse" gemeenten.
Sindsdien wordt er elk jaar gegordeld op de eerste zondag van september. Met de steun van Bloso kon de gordel uitgroeien tot wat het vandaag is: een Vlaams, sportief, familiaal en muzikaal gebeuren dat elk jaar opnieuw tienduizenden Vlamingen op de been of op de fiets brengt.
De provincie Vlaams-Brabant verleent -voor de vierde keer op rij- haar volle steun aan dit unieke, Vlaamse evenement.
Voor het eerst worden ook de Gemeenschapscentra van vzw De Rand in de faciliteiten-gemeenten en het Gemeenschapscentrum De Bosuil in Jezus-Eik/Overijse volop ingeschakeld in De Gordel. Deze Vlaamse Gemeenschapscentra zijn bijkomende inschrijvingsplaatsen van De Gordel. Kraainem en Wezembeek-Oppem zijn bovendien de startplaatsen van een 14 of 18 km lange wandeling.