Verslaggeving
Weetjes Informatie

73.000 deelnemers aan 18e Gordel

fietsers op plein.jpg (10173 bytes)

Uiteindelijk blijken zo’n 73 000 mensen te hebben deelgenomen aan de achttiende editie van De Gordel. Dat zijn er 7 000 minder dan vorig jaar.
Het fietsen blijft het populairst en dan vooral de 50 kilometer.
Secretaris Generaal van BLOSO Carla Galle is niet ontevreden met het resultaat. Ze wijst erop dat De Gordel het grootste sportgebeuren van Vlaanderen blijft. De belangrijkste reden voor het kleinere succes is wellicht het minder mooie weer vanochtend.

Inschrijvingscijfers

Het weer klaarde op boven Overijse omstreeks twee uur, maar de zon kon de deelnamecijfers van de editie ’98 van De Gordel niet meer redden. U vindt de exacte cijfers van de plaatselijke inschrijvingen hier.

Wij mochten meerijden op de motorfiets van Rudi Van de Kerkhove van Motoclub Overijse. We gleden langs de groene wegen van Overijse en zijn deelgemeenten.

Voor een overzicht van de foto's die we namen tijdens deze tocht: KLIK HIER

We hadden u ook graag de cijfers gegeven van het aantal inschrijvingen in Overijse tot gisteren, maar dat blijkt onmogelijk. Volgens woordvoerder Luc Peirlinck zijn deze cijfers pas in de loop van volgende week beschikbaar. Gelukkig werkt het plaatselijk Gordelcomite efficienter. De cijfers van de inschrijvingen vandaag kunnen we dan ook wel aanbieden.

Zwaar ongeval in Groenendaal.Ziekenwagen.jpg (8005 bytes)

Het rode kruis team aanwezig in Overijse heeft het relatief kalm. Enkel een zwaar ongeval kwam de rust in het kamp even verstoren. Een man van middelbare leeftijd kwam zwaar ten val aan de brug in Groenendaal en diende in zorgwekkende toestand te worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Artiesten in Overijse

yves.jpg (9530 bytes)Zoals gebruikelijk tijdens de Gordel zijn er heel wat artiesten die voor ontspanning zorgen in de Markthalle. In totaal treden 17 artiesten artiesten op in Overijse, waaronder Sunny Side Up, Lisa Del Bo, Boysband, Lilianne Saint Pierre, Sam Gooris en nog vele andere.
Wie de lijst met optredens nog even wil bekijken, klikt hier.

Yves Segers
Wij gingen al even een kijkje nemen om 12 uur en zagen Yves Segers op het podium staan. Verder weinig volk te bespeuren in die Markthalle. Velen zijn nog aan het fietsen of aan het wandelen en zullen pas later in Overijse toekomen om eventueel een optreden mee te pikken.Conny Neefs.jpg (7338 bytes)

Conny Neefs
Het is ongeveer 12.30. Weer nemen we plaats in de markthalle waar Conny Neefs het publiek probeerde op te zwepen. Het publiek liet weer te wensen over. Er zelfs zo weinig volk dat Neefs op het middenpodium moest optreden. Als troostprijs kreeg ze een kleine attentie van de Druivenkoningin

Schatteman & Couvreur

Het is nu 13 uur en het publiek begint de weg naar de markthalle de vinden. Maar het optreden een succes te noemen, zou onterecht zijn.

Schatteman.jpg (8028 bytes)

2 Fabiola heeft afgezegd

Mister John
Om 14u trokken we terug de markthalle binnen. Na enkele technische problemen met het geluid kon het volk, dat voor 3/4 de zaal bezette, mister John bewonderen. Vooralmisterjohn.gif (33289 bytes) de 3-plussers kwamen aan hun trekken. Ook al deed mister John  ģ enkele aanzoeken om mee te zingen, het (volwassen)publiek was blijkbaar zo vermoeid dat zelfs dat een te grote moeite bleek.
Helmut Lotti, de man die het gordellied ’98 zingt, komt niet naar Overijse. Blijkbaar voelt hij zich nu te beroemd om alle gordelplaatsen aan te doen. Hij zal enkel een optreden verzorgen voor TV1.

Lisa Del Bo

LisaDB.jpg (5474 bytes)

 

Het was Lisa Del Bo haar roeping om het volgende optreden te verzorgen. De zaal was aardig gevuld met enthousiaste mensen. Al bij al zal mevrouw Del Bo positief kunnen terugblikken op dit optreden.

 

 

 

Boysbandboyzband.jpg (5352 bytes)

Het was echt leuk om te zien hoe deze groep het publiek met zich meekreeg. Het was zelfs al een probleem om dicht genoeg bij de artiesten te geraken voor een foto.
We zijn er toch in geslaagd.

 

 

Velvet Spine & Jean Bosco Safari

JeanBS.jpg (10170 bytes)

 

 

Velvet Spine stonden zichtbaar met heel wat plezier op het podium van de Markthalle in Overijse.
En dat enthousiasme werkte aanstekelijk. Als afsluiting riep de groep ook Jean Bosco Safari op het podium.
Een geslaagde set.


 

GuntherN.jpg (9842 bytes)

Gunther neefs

Gunther Neefs tapte uit het bekende vaatje van zijn "Special-Request-tournee". De opeenvolging van bekende covers kon op heel wat bijval rekenen van het publiek. Aan het einde van zijn optreden riep Gunther Neefs heel wat mensen op het podium. Zo werd het helemaal een gezellige boel.

 

 

 

 

Sam Gooris

samG.jpg (6273 bytes)

 

  Laat het gras maar groeien...


Start gordel voor blinden.

Blindenstart.jpg (12683 bytes)Om 11 uur werd aan Den Blank in Overijse de start gegeven van de Gordel voor Blinden. Een activiteit die enkel in Overijse op het programma staat, nu al voor de zevende maal.

Een tiental blinden vertrokken samen met hun begeleider op tandem. Druivenkoningin Virginie I gaf het startschot, onder grote belangstelling van de pers. Zelf Ring TV kwam een aantal beelden schieten voor hun reportage over de gordel.


18e Gordel van start

Onder een dreigende hemel starten vanochtend omstreeks 7:00 uur de eerste Gordelaars voor de tocht van 100 kilometer. Het parcours voert hen door de Vlaamse gordel rond Brussel.

dame met hond.jpg (11445 bytes)Enkele duizenden hadden reeds vooraf ingeschreven om vanuit Overijse deel te nemen aan het konninginstuk van de Gordel. Ter plaatse schreven nog 346 mensen zich in. De inschrijvingen voor de honderd kilometer blijven normaal open tot 10:00 uur, maar daar is men soepel in. In werkelijkheid deed de inschrijvingstent pas om 10:30 uur de boeken dicht.

Omstreeks 9:30 uur kwam provinciegouverneur Lodewijk Dewitte aan te Overijse. Hij liet daar zijn fiets graveren. Daarmee wilt hij promotie maken voor deze extra beveiliging van de fiets. Binnen de IPZ-Druivenstreek is het al enkele maanden mogelijk z’n fiets gratis te laten graveren.

honden.jpg (9852 bytes)Om 10:00 uur vertrok bovenaan "De Hagaard" de hondenwandeling. Dit is een gloednieuw initaitief. Bij het Gordelsecretariaat kreeg men de vraag binnen van hondenclubs. Overijse was georganiseerd voor het organiseren ervan. Zo’n 210 honden en hun baasjes kwamen ervoor opdagen." Voor deze eerste keer werden vooral sociale honden uitgenodigt", vertelt Bob Rasschaert, mede-organisator. "Honden dus die goed met andere overweg kunnen. Het moet immers een aangename toch worden zonder dat er constant dieren uit elkaar gehaald moeten worden."

Er namen 120 Duitse Herders, 30 Beagles, 40 Huskies en nog zo’n 20 andere honden deel.

Vorig jaar waren er 80.000 deelnemers. De organisatoren hopen dit jaar de kaap van de 100.000 te halen, maar door het slechte weer zal dat cijfer wellicht moeilijk worden gehaald.


Copyright ZoniŽn Internet 1998 - Jelle Goossens