40ste Druivenkoers : Plaatselijke ronden

[ Home - Deelnemers - Grote ronde - plaatselijke ronden - foto's - Uitslag ]


17u40
Onze landgenoot Michel Vanhaecke heeft de 40ste druivenkoers van Overijse gewonnen. Tweede werd de Belg Andrei Tchmil. Het podium werd volgemaakt door Scott Sunderland.

Klik hier om de aankomst te bekijken.
Klik hier om naar de winnaar te luisteren

17u35
Michel Vanhaecke komt opnieuw bij de koplopers en springt er meteen voorbij. Dit gebeurt op zo’n 2 kilometer van de streep.

17u29
Andrei Tchmil is opnieuw bij de kopgroep gekomen. Michel Vanhaecke heeft moeten lossen uit die kopgroep en blijft hangen op zo’n 20 meter van de kop.

17u21
Bandbreuk voor Andrei Tchmil
.

17u15
Bij het ingaan van de laatste ronde leidt een kopgroep bestaande uit: Andrei Tsjmil, Scott Sunderland, Dave Bruylandts, Michel Vanhaecke en Yoann Le Boulanger.

Hun voorsprong op de achtervolgers is gegroeid tot 30 seconden.

17u10
Achter de 5 leiders, waarvan we voorlopig 1 naam niet kennen, volgen 4 achtervolgers. Zij hebben een achterstand van 20 seconden. Het zijn: DANIELS Davi, LEUKEMANS Bjorn, VAN CAPELEN Danny en één renner waarvan ons eveneens de naam ontbreekt.

17u05
Ontsnapping van Andrej Tsjmil. Hij krijgt al snel het gezelschap van Scott Sunderland, Dave Bruylandts en Michel Vanhaecke.

17u00 
Nog 2 ronden = 23 kilometer

Er rijden nog steeds 9 leiders aan de kop van de wedstrijd. De voorsprong van die leiders is toegenomen tot 28 seconden op het groepje van 20 achtervolgers.

16u45
De Belg TCHMIL Andrei is samen met 4 andere achtervolgers bij de 2 koplopers gekomen: Die koplopers waren LEUKEMANS Bjorn en LE BOULANGER Yoann. Zij hebben nu het gezelschap gekregen van: VAN DE WALLE Jurgen, DAVID Gianni, DANIELS Davi, VAN CAPELEN Danny en TCHMIL Andrei.

Op 9 seconden volgen een 20-tal achtervolgers.

Het peloton volgt op meer dan 2 minuten van de koplopers

 

16u35
De voorsprong is gedaald tot minder dan 1 minuut.

16u30
LEUKEMANS Bjorn en LE BOULANGER Yoann rijden aan de leiding in de Druivenkoers. Beide renners hebben iets meer dan een minuut voorsprong op het jagende peloton aangevoerd door Lotto. De kloof neemt wel gestadig af.

16u17
Nog 5 ronden te gaan.

Met nog 5 ronden te gaan hebben we nog steeds 13 renners aan de leiding aangevoerd door Chris Peers gevolgd door Michel Vanhaecke en Kristensen Lennie. Op 1 minuut 32 sec volgt het volledige peloton dat aangevoerd wordt door de LOTTO-ploeg. Dat wil zeggen dat op 2 ronden het peloton een flinke achterstand heeft weggewerkt. Afwachten maar of het peloton de 13 leiders kan inhalen.

16u02
Nog 6 ronden te gaan.

Op nog 6 ronden van het einde heeft de druivenkoers 13 leiders. Het kleine pelotonnetje heeft een voorsprong van 1 minuut 45 seconden op vijf achtervolgers.

15u45
Eerste doortocht in het centrum.

De 40e druivenkoers is nu volop in wedstrijd. Vanaf nu moeten er nog 7 plaatselijke ronden afgelegd worden. Op dit moment rijden 6 renners voorop. Le Boulanger Yoann, Chris Peers, Kristensen Lennie, Omloop Geert, Bruylandts Dave en Chanoine Marc. Zij hebben 7 sec voorsprong op een groepje van 5. Op 2 minuten 15 sec volgt dan het peloton.

klik hier om de mpeg van de doortocht te bekijken

15u30
34 renners aan de leiding, met 20sec voorsprong op de achtervolgers.
De Lotto-ploeg lijkt het productiefst te zijn, Rik Verbrugghe is in elke ontsnapping aanwezig.