40ste Druivenkoers : Nieuwelingen

[ Home - Deelnemers - Grote ronde - plaatselijke ronden - foto's - Uitslag ]


Nieuwelingen:  De aankomst

Eindstand nieuwelingenwedstrijd in Overijse.

Dat het tempo bij deze nieuwelingen hoog lag daar hoeven we niet aan te twijfelen. De 10 plaatselijke ronden over een afstand van 48 km zijn afgelegd. Omstreeks kwart over twee kwamen de renners over de eindstreep. Dit is de einduitslag:

Winnaar werd Kjell Van Lier. Hij won de spurt die was ingezet tussen de vijf koprijders. Tweede werd Kim Driesen gevolgd door Steven Craps.

Jan Soetens en Joris Wijnen zijn de nummers 4 en 5.

Dit vijftal had een voorsprong van meer dan 1 minuut op het peloton. Ook hier kregen we een spurt te zien. Het is Dimitri Sommerijns die de spurt won. Meteen hierna een heleboel gevloek van andere medespurters. Nu ja, it’s part of the game.

Klik hier om de aankomst in mpg te bekijken.

 

de stand na 7 ronden.

De drie koplopers zijn ingehaald. Dat wil zeggen dat er nu vijf leiders zijn. Steven Craps, Kim Driesen, Jan Soetens, Kjell Van Lier en Wijnen Joris.

na 6 ronden:
Nieuwelingen wedstrijd

De stand bij de nieuwelingen na zes ronden ziet er als volgt uit : Aan de leiding rijden 2 renners. Steven Craps en Kim Driesen. Beiden hebben een voorsprong van een 15-tal seconden op een groepje van 3: Jan Soetens, Kjell Van Lier en Tim Haverals. Hierna volgt het peloton. Laatste is Bruyninckx Yves op 1 minuut 55.

6 renners moesten intussen de wedstrijd bee´ndigen omdat de achterstand meer dan 3 minuten bedroeg.

 

na 5 ronden:
Steven Craps en Kim Driesen 35 sec voorsprong op het peloton.

Nieuwelingen in Overijse

Op dit moment rijden 42 renners de afwachtingswedstrijd van de druivenkoers. Zij rijden 10 plaatselijke ronden over een afstand van 48 km.

Wij houden u op de hoogte van de stand van zaken.